ново мобилно приложение ViruSaveВсеки гражданин вече може да изтегли безплатно новото мобилно приложение ViruSave, с което да сподели здравния си статус с Националния оперативен щаб, здравните власти и своя личен лекар. Идеята е по този съвременен начин да се събират данни за здравословното състояние на хората и по този начин се съдейства на специализираните органи в техните усилия за преодоляването на пандемията с коронавируса.

В приложението може доброволно да се попълни анкетна карта с отговори на въпроси за най-разпространените симптоми на COVID-19. Освен това пак доброволно ще имаме възможност да предоставим телефона си. Целта е чрез новия електронен продукт да се създаде по-добра връзка между отделните институции и по-ясна картина за равнището на заразата в страната.

В създаването на приложението са участвали 5 компании, а „Информационно обслужване“ е контролирала процеса. То ще работи с операционните системи „Андроид“ и „ИОС“. От един смартфон ще могат да се подават данни за няколко души с въвеждане на различните ЕГН-та, но приложението ще бъде регистрирано само на един човек, който го е инсталирал на телефона си. Мобилното приложение ще работи и от чужбина с чуждестранни номера.

Любомир Михайлов

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми