млади лидери„Ако искаме България да има бъдеще, да живеем в по-добро и проспериращо общество, трябва да градим нашите бъдещи лидери. Те ще ни дадат перспективата и ще изведат България на челните места в един все по-конкуриращ се свят“. Това са думи на президента Румен Радев в приветствие към участниците в Третата годишна среща на випускниците на Детската лидерска академия. По време на събитието президентът е отличил с грамоти и ленти шестима випускници на Менторската програма на инициативата.

„Уважаеми млади лидери, трябва да знаете, че да си лидер не означава да те назначат за отговорник, директор или началник. Лидерът умее да убеждава и да увлича хората, да ги кара да бъдат съпричастни и дори щастливи да споделят мечтата ви като обща цел“, е посочил Радев. Държавният глава е отправил пожелание към участниците във форума да бъдат такива лидери, че един ден да си кажат – „Направих нещо добро – за своя клас, за своето семейство, за своя град и за България“.

През петте години от своето съществуване академията е обучила 200 деца от 5-и до 11-и клас. Нейната дейност стартира през 2015 г. като съвместен проект на Академия „Президент“ и три столични училища под патронажа на МОН и РУО – София град. Каузата е изграждане на автентични лидери – отговорни личности, които имат компетенциите, смелостта и силата да работят за една по-добра България.

Детската лидерска академия наистина е оригинална патриотична инициатива с прицел към едно по-добро бъдеще на България, което не е възможно без качествени личности, които да работят не за джоба си, а за напредъка на държавата и благополучието на обществото. Със сигурност, когато формирането на такива ръководители започне от детска възраст, Отечеството след време ще се сдобие и с лидери, които преди всичко да служат „на ползу роду болгарскому“.

Любомир Михайлов

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми