Доналд ТръмпС обещание да запази „Америка велика“ президентът на САЩ Доналд Тръмп официално обяви желанието си за втори мандат и кандидатурата си за президентските избори, насрочени за 3 ноември 2020г. Тръмп откри кампанията си на 18 юни пред 20 000 привърженици в Орландо, щата Флорида. Напомняйки за своята победа на президентския вот през 2016г., президентът заяви: „Един път го направихме и сега ще го повторим. И този път ще доведем нещата докрай.“

По нататък в характерен пламенен стил и без излишна скромност той отбеляза, че е укрепил въоръжените сили на САЩ, въвел е санкции против Русия и е предоставил алтернативни енергийни източници на Европа, с което е създал сериозна конкуренция на Русия. Никой не е проявявал като мен по-голяма твърдост срещу Русия, добави Тръмп. Той критикува Демократическата партия, че представителите й не се вълнуват от Русия, а мислят само за държавната власт.

Спирайки се на състоянието на американската икономика, президентът нарече нейното състояние по време на управлението му „може би най-доброто в историята на страната“. В речта пред привържениците си Тръмп повтори ключови теми от предишната си победна кампания за Белия дом. Той обеща да продължи да се бори с нелегалната имиграция и нарече противниците си „ляворадикална тълпа“, която иска социализъм в САЩ.

Санкциите срещу Русия и други държави, както и някои аспекти на политиката на Белия дом обаче не кореспондират с интересите на редица държави, включително и членки на Евросъюза. А в усложняващата се обстановка в света, включително по повод на т.н. асиметрични заплахи, полезното междудържавно взаимодействие става все по-необходимо и налага прилаганего на общи усилия от всички страни. Така че практиката, но и най-вече разумът сочат, че укрепването на мира и сигурността в света и решаването на сложните и многостранни проблеми на човечеството могат да се постигнат не с противопопоставяне, а единствено с единомислие и градивно ЕДИНЕНИЕ.

ЛМ

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми