Столичани протестират с маскиСтоличани излязоха на протест с маски пред общината заради мръсния въздух. Десетки възмутени софиянци призовават общината да признае проблема с въздуха, както и да предприемат незабавни мерки. Според един от протестиращите трябва да има санкции срещу горенето на опасни битови отпадъци и поощрителни мерки за по-удобен безплатен градски транспорт, съобщи още bTV.

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков заяви, че поемат ангажимент да чуят всички разумни предложения и да приемат промени в механизма. От общината посочиха, че още 22 станции за измерване на чистотата на въздуха ще бъдат разположени в София до края на годината.

Публикувано във факти.бг:
Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза, че се е запознала с исканията на протестиращите, като според нея програмата на общината съвпада с исканията на хората, просто трябва да време те да бъдат реализирани. Според фармацевти, последната седмица има значителен ръст на купените антисмог маски. Те отбелязват, че заради по-ниската цена хората предпочитат хирургичните маски, но от тях няма ефект. Фармацевтите съветват при високо ниво на вредните вещества във въздуха, задължително да поставим шал или маска на лицето си.

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми