ремонт на ул. "Граф Игнатиев"„Тепърва стартират проверките, получихме писмо от прокуратурата да бъдат предоставени всички документи. Искам да обърна внимание на едно – фирмата (бел. ред. – „Джи Пи Груп“), която поставя материала, е световно известна и тя също прави проверки по отношение на качеството на материалите и начина, по който се поставят.“ Това каза главният архитект на София Здравко Здравков относно прословутия вече ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ в София. „Нашата цел е да завършим ремонта качествено и в срок. В процеса на строителството винаги стават промени“, допълни още той.

Здравков уточни, че „Джи Пи Груп“ направила настилки над 1 млн. кв. метра в цяла Европа. По думите му предложената последно подложка не е от рециклирани гуми, а качествен материал. „Проектантът има своите грешки затова проектната документация се върна. Тя не касае само гумената подложка, а цялата безопасност“, обясни още главният архитект на София. „Подменяме инфраструктурата, поставена през 1903 година, никой не обръща внимание на този факт“, оплака се Здравков. По думите му проектанта Румен Борисов е отказал да смени проекта „и ходи по медиите да се оплаква.“

Припомняме, че Борисов отказа да се занимава с проекта за подмяна на трамвайното трасе, защото се оказа, че има данни, че се работи с антивибрационни подложки (на фирма Pandrol), които първоначално не са били одобрени от комисията, която посочва „Джи Пи Груп“ за победител в поръчката. При офертата „Джи Пи Груп“ посочва, че ще работи с друг материал (на фирма Getzner), а „ПСТ“ губи битката за проекта и една от причините е материала, с който в крайна сметка почва да работи „Джи Пи Груп“.

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми