Новини

/Новини
Новини2019-05-12T12:12:12+02:00

Председателят на АИКБ Васил Велев: Кризата дойде

„За индустрията въпросът дали идва криза не стои – всъщност кризата дойде“, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. „За юни статистиката отчете спад на износа с 6,4%. Общият показател на бизнес климата намалява с 3,1% спрямо нивото от юли, като понижение на показателите се регистрира във всички основни сектори.“

Съборът край „Копринка” – доказателство за приятелство

Край бреговете на язовир Копринка се състоя 16-ият традиционен събор на русофилите в България. Сред множеството тази година бяха и зам. председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Емил Христов, депутатите от управляващата партия Красимир Велчев и Манол Манев, народните представители от БСП Александър Симов, Петър Кънев и Валентин Ламбрев, а и техният колега от „Атака“ проф. Станислав Станилов.

Дамски дуел за боклука в кметската надпревара в София

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова остро критикува системата за управление на отпадъците в столичния град. С ироничния въпрос това ли е кръговата икономика, зелената икономика, при която се харчат пари, за да се произведе гориво от боклука, а после това гориво се заравя в земята, тя отправи обвинения към сегашното ръководство на кметството и директно към Йорданка Фандъкова.

Опасно: неграмотните се множат

Преди дни светът отбеляза Международния ден на грамотността 8 септември, обявен от ООН през 1965 г. Неговата цел е популяризирането на действията на обществата за усвояване на това необходимо умение. През последните 50 години нивото на грамотността като цяло нараства, но все още около 750 милиона възрастни по света не могат да четат и пишат. Най-висок процент на неграмотни възрастни има в най-бедните страни в Африка.

Памет българска – изложба на оръжията на българина в борбите му за национално освобождение и обединение

Една патриотична инициатива привлича вниманието на любопитни и родолюбци. Община Сопот и подкрепящото нашите идеи Сдружение „Национален съюз единение” дават възможност на посетители да се запознаят с богата колекция от оръжия, униформи и военни атрибути на българина в героичните му битки за национално освобождение и обединение.

Съединение в миналото, а днес?

Родината ни отбеляза на 6 септември 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, която според Берлинския конгрес през юни 1878 г. и решението на Великите сили по онова време бе поставена в границите на Османската империя. На този ден през 1885 г. хиляди българи от изкуствено разделената територия на страната ни се обединяват и заживяват заедно вече не само духом, но и географски събрани.

Борисов се колебае за Шенген

„В момента не съм сигурен дали е изгодно за България да се присъединява към Шенгенското пространство заради имиграционния натиск по границите на Гърция, а както и поради факта, че в много държави от Централна Европа шенгенските бариери отново са спуснати." Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с председателя на групата на Християнсоциалния съюз в Бундестага Александер Добриндт в Берлин.

Огромни доплащания на пациентите в болниците

Близо 4 милиарда лева годишно са доплащанията на пациентите в болниците. Те обаче не винаги са основателни, смята управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев. В телевизионно интервю той потвърди обществената тайна, че в държавните и общинските болници се плаща под масата. В частните болници това става организирано. Там се "измислят" различни допълнителни услуги, които да оправдаят вземането на още пари от болните.

Белезници за „ало“ измамници в Левски

При мащабна операция на спецпрокуратурата в град Левски срещу група, заподозряна в извършване на телефонни измами, бяха задържани осем души. Седем от тях са арестувани в Левски и един в София. Всички са под арест, докато се реши кои от тях ще бъдат привлечени като обвиняеми. В Левски бяха претърсени около 10 адреса, при което са иззети телефони, пари и над килограм злато.

Пламен Георгиев пътува за Валенсия, правителството е глухо за възраженията

Бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев, подал оставка поради скандал в аферата апартамент гейт, става генерален консул на България в испанския град Валенсия с решение на правителството. След като подаде оставка като шеф на Антикорупционната парламентарна комисия, Георгиев беше бързо възстановен на работа като прокурор в Специализираната прокуратура.

Load More Posts

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми