Новини

Начало/Новини
Новини2019-05-12T12:12:12+02:00

Прогноза: Без починали от KOVID-19 у нас след средата на юли

Първата вълна на заразявания с новия коронавирус у нас и в други страни видимо отминава и постепенно започна облекчаване на рестриктивните мерки в обществото. Но както твърдят някои учени, пандемията от СOVID-19 ще продължи около 2 години и със сигурност ще има нови вълни през есента или през зимата.

Ценни съвети за абитуриентите от умни и успели хора

Абитуриентският бал е традиционно вълнуващо събитие за завършващите средното си образование ученици, за техните близки и за обществото. Това е важен и запомнящ се момент в живота на младежите, които се разделят с училището и със своите учители, за да навлязат в училището на живота.

Сираков+дарения+разпродажба са недостатъчни за “Левски”

Спасението на „Левски” от фалит изисква труден компромис: евентуален нов собственик/спонсор да предостави управлението на футболния експерт. Трансферите на играчи са единствен перспективен доход, но стойността на целия отбор стига за покриване на дългове и един сезон.

Въпросителни: Правителството ще създава бензиностанции

Първите държавни бензиностанции ще заработят най-късно до пролетта на следващата 2021 година, изненадващо съобщи финансовият министър Владислав Горанов в понеделник. Преди това на извънредно заседание на правителство бяха одобрени поправки в Закона за държавния резерв, регламентиращи създаването на Държавна петролна компания.

24 май е ден за радост и удовлетворение, но и за размисъл към бъдещето

В навечерието сме на 24 май – Ден на славянската писменост и българската култура. Заради епидемията от COVID-19 ще го отбележим главно онлайн и с прояви без присъствието на много хора, които този духовен и интелектуален празник обединява. Мнозинството българи смятат, че това е най-обичаното наше честване като традиция и усещане за просветно въздигане, преминаващо националните ни граници.

Планът на Меркел и Макрон е добър, но среща и съпротива в ЕС

Данните за пораженията от коронавируса в Европа се оказаха най-високи в сравнение с други страни и региони. Разпространението на епидемията обхвана почти целия Стар континент. 65% от смъртните случаи в световен мащаб са в Европа, сочи наличната досега статистика. Тя показва колко податлив на колебания е ЕС пред различни изпитания.

Сблъсъкът за планетата стартира

Статуквото между индустрията и природата осезаемо се промени. Питаме се - докога, и отговорът изглежда е - задълго, съдейки по очакванията на здравните експерти за години съжителство с коронавируса. Кризата провокира конфликт, който започва да се разгаря далеч преди светлината в края на тунела.

Тревога: Рекордна безработица

297 100 са вече безработните у нас. Според официални данни на Министерството на труда и социалната политика те са със 113 000 повече в сравнение със същия период на 2019 г. В бюрата по труда за помощи за безработни в цялата страна през последните дни продължават да се регистрират маса хора. Положението се усложнява, защото за помощи към бюрата за безработни се обърнаха и хиляди работещи в чужбина българи, които въобще не са плащали данъци и осигуровки в България.

ЕС мобилизира 7,5 млрд. евро за действия срещу пандемията

Над 80 фармацевтични гиганти в десетки страни започнаха още през януари да работят за създаване на ваксина срещу заразата с COVID-19, която вече се е разпространила глобално в над 120 държави. Повече от ясно е, че колкото по-бързо се постигне успех в нова направление, толкова по-голям е шансът на човечеството да се бори по-успешно с пандемията и се ограничат пораженията върху здравето на хората и щетите в социалната, икономическата област и всички най-важни сектори на живота.

Традиция: Отново проблеми с ремонти в София

Известно е, че битумът, една от последните тежки фракции при дестилацията на суровия нефт, се използва при производството на асфалтови смеси. На 11 май софиянци, които трябваше да минат по новоремонтирания бул. „Дондуков“ в района между моста „Чавдар“ и ул. „Кракра“ обаче разбраха, че явно некачествено подготвената асфалтова битумна смеска, с която са запълнени дупките по булеварда, както и по някои други общо 12 улици в „Подуяне“, е не само негодна, но и опасна за пешеходците и колите.

Load More Posts

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми