комплекс „Марица Изток“Работниците излизат на протест в София. Митингът се организира от синдиката КТ „Подкрепа“ и ще премине през центъра на столицата.

Шествието ще започне в 13:00 часа от пл. „Княз Александър I“ и ще бъде с маршрут: бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. Раковски“, Министерство на икономиката, ул. „Г. Раковски“, Представителство на ЕК в България, ул. „Г. Раковски“, бул. „Цар Освободител“, Президентство, бул. „Княз Ал. Дондуков“, КЕВР, бул. „Княз Ал. Дондуков“, ул. „Веслец“, Министерство на енергетиката, ул. „Триадица“, ул. „Сердика“, ул. „Искър“, ул. „Екзарх Йосиф“, бул. „Мария Луиза“, Министерство на околната среда и водите, бул. „Мария Луиза“, бул. „Тодор Александров“, бул. „Цар Освободител“. Работещите в мини „Марица-изток“ и ТЕЦ „Марица-изток“ 2 са събраха вчера (28 ноември) в Раднево с настояване за яснота как ще продължи да работи енергийният комплекс. При протестиращите дойде и енергийният министър Теменужка Петкова, която ги увери, че комплексът ще продължи да функционира. Предстоят срещи с Бойко Борисов и Румен Радев.

„Ако комплексът затвори, ще останем без ток. Ако случайно имаме, той ще бъде безбожно скъп. Няма алтернатива и никой няма да ни предложи ток на по-ниска цена от тази, която произвеждаме”, заяви в сутрешния блок на „Нова телевизия“ президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми