плакат - 30 години след промяната на 10 ноемвриСамотен и както винаги съсредоточен изглежда Апостола на тази „тайна” вечеря. Той е чужд на съзаклятието, не участва в пиршеството. Напет, в униформа и със сияещ ореол на светец внушава респект и устрем към делата, а не към думите. А обкръжаващото го общество така обичаше и обича да говори и все за… народните работи, но задължително на народната софра. И така цели тридесет тъжни години. Безценно загубено време за Отечеството. Лекомислено пропуснато, отлетяло, стопило се безвъзвратно в този отрязък от миналото и нашия жизнен век.

В центъра на разноликата политическа компания великият Левски сякаш изговаря пророческите си думи: „Всичките неразбории, зависти, укори, които произлизат, повечето от глупостта, са причината за разединението на един народ”. Така че мислете байовци, оставете облаците и кариерните си илюзии на небето. Забравете дори своя създадетел, втренчил поглед в „неземните” си творения. Приземете се при хората и се покайте. Там долу се живее все по-трудно. И не забравяйте, че опасността сплотява за промяна народа, макар и толкова търпелив.

Но има ли изход? Очевидно – да! Все повече наши сънародници днес го възприемат като възможност за просветление след обидно дългото за кадърния ни род безвремие. И той е в ЕДИНЕНИЕТО на българите. Което МОЖЕ и ТРЯБВА да се случи с общата ни енергия, с всеотдаен труд и Апостолска всеотдайност, просвещение и експертност, с чувство за отговорност и мисия пред днешния ден и бъдното на нацията.

Николай Коев

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми