Скъпи съотечественици,
Съдбата на Отечеството е съдба и отговорност на всеки от нас!

А Отечеството е в дълбока криза не от вчера и не в една област. Държавата се разпада, нацията е сред най-бързо изчезващите в света, доходите са унизителни, икономиката е инерционна и зависима, а държавният бюджет – зле събиран и разходван.
Няма нито една област, която да се развива нормално, а в повечето кризата е дълбока и трайна. Няма нито една реформа – в нито една област, с видим резултат. Има отделни успехи, но нито една значима положителна тенденция! В нито една сфера.

Управлението е превърнато в политическо самохвалство.
Нация, която за 30 години е загубила 30% от населението си, а други 15% живеят извън територията ù, а повечето останали в Родината са съпътствани от тревоги и лишени от идеали и надежди, е загиваща нация.
Държава, в която с капачки се купуват кувьози за новородените и с есемеси – дефибрилатори за болниците, е държава без управление. Държава, в която парламентът се ползва с 8% доверие, а съдът – с 12%, е територия без управление. Държава, в която 30% от гласовете на избори са невалидни, не е демократична държава. И държава, 70% от живеещите в която смятат положението си за „лошо” или „недобро”, 30% от работещите и 67% от пенсионерите получават доходи под социалния минимум, не е социална държава. Държава с такива равнища не е правова държава.
Държава с всички тези недъзи не е европейска държава.
Фактите са ясни, изводът също: България се руши, българската нация загива!
Не можем и нямаме време и право повече да търпим драматичната неадекватност и безпомощност на управлението.
Сегашната българска демокрация не предлага решения – изборите, все по-манипулирани, не водят до никаква промяна.

Но древното ни Отечество все още има едно огромно богатство: народ с изключителни и несъмнени качества. Народ с висок интелект, с изобилие от таланти, с научен и природен потенциал. Народ с минало, което ни задължава да се държим като народ с бъдеще.
Но бъдеще имат само народите, които не търпят безобразията, лъжата, кражбата, управленската безпомощност. Народите, които реагират!

Години наред Инициатива „Единение” разработваше анализи какво да се направи във всеки отрасъл. Предлагаше готови и работещи решения на политическите партии. Но те не желаят да работят за Отечеството.
ЗАТОВА ОБЯВЯВАМЕ, ЧЕ ПРЕМИНАВАМЕ КЪМ ПОРЕДИЦА ОТ АКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА СПАСЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ.
ИСТОРИЧЕСКАТА ПАМЕТ НИ ЗАДЪЛЖАВА, НАЦИОНАЛНАТА СЪВЕСТ НИ ОВЛАСТЯВА ДА ВЗЕМЕМ СЪДБАТА НА ОТЕЧЕСТВОТО В РЪЦЕТЕ СИ!

ИНИЦИАТИВА „ЕДИНЕНИЕ“

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми