Мария ЗахароваНАТО увеличава военното си присъствие в близост до границите с Русия, съобщи на редовния си брифинг говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, предаде БНР.

Захарова посочи още, че по границите на Русия на коалиционен принцип е разположена натовска коалиционна групировка с обща численост 10 000 – 12 000 души, без да се броят постоянно присъстващите в района американски военнослужещи, както и националните въоръжени сили на страните от Централна и Източна Европа.

„С цел бързото нарастване на тези групировка, активно се модернизира военната и гражданска инфраструктура, създава се система на логистика и тилово обезпечаване, включително складове за оръжия и военна техника в страни като Полша, Литва, България и Румъния. Създават се нови командни структури“, посочи говорителката на руското външно ведомство.

Мария Захарова отбеляза също така, че през последните дни е налице видима активност на американски официални лица по въпроса за газопровода „Северен поток 2“. Това е класически безцеремонна, истинска намеса на Съединените щати в делата на Европейския съюз и на конкретна държава от съюза, добави Захарова.

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми