двама старозагорци сред медалистите от TIMOС медали от Тайландската международна математическа олимпиада (TIMO) се връщат братята Теодор и Максим Танкови от Стара Загора. На провелото се в Пукет състезание деветокласникът Теодор завоюва златен, е четвъртокласникът Максим – бронзов медал. Те са възпитаници на Любомир Любенов, треньор в Школата по математика при Фондация „Миню Балкански“ в старозагорското село Оряховица.

Четвъртокласничката Мариана Димитрова от Сливен, която се връща със сребро от TIMO, също е възпитаничка на Любенов, който се върна с Почетен плакет за особено голям принос за развитие на математиката и високи постижения на българските математици на олимпиадата в Тайланд.

Общо шест купи и тридесет и два медала – 22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови, са спечелили малките български математици на състезанието в Пукет. За два астрономически часа над 1500-те участници от 22 страни са решавал 30 задачи от пет области на математиката.

Тайландска международна математическа олимпиада (TIMO) е ежегодно състезание, което се организира от Тайландското математическо общество.

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми