3d маскаВ условията на извънредно положение мнозина отварят сетивата си за негативни мисли. Но дори в безспорно наложителната самоизолация, човек търси и светлината на надеждата. Намира я в предприеманите мерки, сравнително по-слабото разпространение на Ковид-19 у нас и ниската до момента смъртност. Но има и друг способ за по-голям оптимизъм. Това е хуморът, който доказано съдейства за физическото и психическо здраве на човека.

Терзания: Ако се пръкне още некой вирус, който трепеме с домашнярка, нема да докарам до разсадо за салатата.

Призив: Яжте яко чесън! Срещу вируса не помага, но всички бягат надалеч.

В супермаркет. Галантен мъж към възрастна дама в периода от 8.30 до 10.30 часа: Може ли да измъчвате това изящно тяло толкова рано.

Прозрение: Този вирус жена го е създала. Сериали бол, футбол от Беларус.

Жалба: Абе, с тази грижа за белите дробове, на черния самотник му разказахме играта…

Дистанционно обучение за учениците: Ако някой ми бе казал, че някога ще се карам на кучето и котката да пазят тишина в час по български… нямаше да повярвам.

Истински случай: В най-засегнатата от коронавируса Северна Италия местни пенсионери плющяли карти в гората. Имитирали кратко излизане до магазина, а в същото време хлътвали в близкия лес, за да се отдадат на любимата игра. Някой обаче погледнал в картите на другия и възникнал шумен италиански скандал. Също местни завистници ги предали на полицията, която проявила търпимост към достолепните дами и господа в условията на „самоизолация”.

Николай Коев

Станете част от бъдещето на България
участвайте в дискусиите на нашия форум, по ключови за страната теми